Estonian BBQ Teami esitlus ja BBQ tippsündmus 20. ja 21.04.13 toimus Teeristi Villas Paslepa külas uue meeskonna esitlus ja Kansas City Barbecue Society (KCBS) proffide poolt põhjalik barbecue koolitus erinevatele eesti võistkondadele ning grillikohtunikele. Estonian BBQ Team koondus esindamaks Eestit maailma tunnustatumal barbecue sündmusel Jack Daniels World Championship Invitational Barbecue sügisel Ameerikas. Meeskonda kuuluvad tippkokad Rain Käärst, Allan Kuning, Vambola Moores, Frank Kolde, rahvusvaheline grilliguru Enn Tobreluts, toidukoolitaja Tarvo Kullama, barbecue spetsid Andrus Mäletjärv, Kalle Esinurm, Priit Kiipsaar, Rene Kiis. Vt. infot siit. Estonian BBQ Teami head toetajad on Maks & Moorits, Grillion BBQ, Segers, Grohe, Turunduskontor, Transmark, Lunden Catering, Santa Maria, M.V.Wool, Oilio, Hagar Pagarid, Kalev. KCBS on maailma tunnustatuim barbecue organisatsioon peakorteriga grilli sünnimaal Ameerika Ühendriikides. Organisatsioon korraldab kõrgetasemelisi BBQ võistlusi, viib läbi koolitusi, jagab grillimise infot jne. KCBS esindajad korraldasid esimesel päeval kohtunikele ja võistkondadele teoreetilise ettevalmistava koolituse, jagasid meeskondadele näpunäiteid. Öösel alustatud sea, ribi, veise, kana küpsetiste tulemusi hindasid teise päeva hommikul värskelt koolitatud kohtunikud, kes said ka KCBS rahvusvahelise kohtuniku sertifikaadi. Võistkondadele jagati ka konkreetset tagasisidet, mida parendada. Olulisemad nippidest, mida ameeriklased jagasid, saab ülevaate lähematel nädalatel siit. Sündmuse peakorraldaja Rain Käärst ütles kokkuvõtteks: „Olid kaks maitsvat ja küpsetusrohket päeva! Saime teada, mida bbq-kohtunikud ameerikas hindavad, mitmed meeskonnad said harjutada ettevalmistamist ja küpsetamist maailma tippkoolitajate käe all, tulid välja põhilised erinevused ameerika ja eesti barbecue maitsete vahel ja mis peamine, meil on nüüd Eestis 35 rahvusvahelise kategooria kohtunikku. Lisaks, Estonian BBQ Team sai palju praktilisi grillinippe, mida sügisel Ameerikas kasutada. Peamised erinevused Ameerika ja Eesti barbecue vahel on järgmised: ameeriklane hindab mahedamat suitsu, vähemrasvast toorainet, naturaalset liha maitset, palju küpsetatakse veist. Eestis kasutatakse bbq-ahjudes valdavalt lepapuud, ameerikas Hickoryt (Pekaanpähklit).”
Hetkel andmed puuduvad.
rain@rainstuudio.ee